سیب زمینی های شیرین نه
تنها خوشمزه هستند بلکه غنی از ویتامین ها و مواد معدنی بسیار نیز می باشند.
انواع بسیاری از این سیب زمینی
وجود دارد که هر یک ترکیب مختلفی از مواد مغذی دارند. این ها می توانند توسط رنگ
سیب زمینی ها تشخیص داده شوند چون آنها در رنگ هایی مانند قرمز، زرد، بنفش، قهوه
ای، سفید، نارنجی و... موجود هستند.
مردم اغلب آنها را با سیب زمینی هندی اشتباه
می گیرند اما هر دو کاملا متفاوت هستند. این ها همچنین ارتباط نزدیکی با سیب زمینی های معمولی ندارند
و می توانند به صورت خام، آب پز، پخته یا به شکل بخارپز مصرف شوند.
این سبزی ریشه ای، یک منبع غنی از
فیبر، کربوهیدرات ها، پروتئین، مواد معدنی، ویتامین ها و غیره است. با توجه به
حضور تعداد بسیار زیادی از اجزای ضروری، به از بین بردن بسیاری از بیماری ها و
مبارزه با اختلالات بسیاری مانند دیابت، انواع مختلفی از سرطان و... کمک می کند.
بیایید ببینیم این سبزی غده ای چه
فوایدی ارائه می دهد؟!
حقایق تغذیه ای
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی های شیرین،عاری
از کلسترول و کم چربی هستند. ریشه ها حاوی 30-25 درصد از کربوهیدرات کل غده است.
مقدار آب در این سیب زمینی ها حدود 77%، پروتئین 1.6%، فیبر 3% و کربوهیدرات ها
حدود 20% است.
فیبرهای رژیمی موجود
در این سیب زمینی ها عبارتند از: سلولز 31.19 گرم در هر 100 گرم، لیگنین 16.85 گرم
در هر 100 گرم، پکتین 15.65 گرم در هر 100 گرم و همی سلولز 11.38 گرم در هر 100
گرم.
این سیب زمینی ها یک منبع خوب از
پروتئین و قندهای طبیعی نیز می باشند.
شاخص قند خون این سیب زمینی ها می
تواند توسط جوشاندن آنها کاهش یابد، در حالی که با برشته کردن یا پختن افزایش می
یابد.
توسط مطالعات علمی ثابت شده که به
علت ارزش غذایی بالای سیب زمینی های شیرین، آنها خصوصیات درمانی زیادی دارند.
ویتامین ها و
مواد معدنی در سیب زمینی شیرین
ویتامین A
این سیب زمینی ها، مقدار
خوبی ویتامین A دارند؛
به خصوص سیب زمینی های شیرین نارنجی. ویتامین A یا
رتینول، یک ویتامین محلول در چربی است که برای بینایی خوب و حفظ سلامت کلی چشم
ها و همچنین عملکرد قرنیه، ضروری است.
جدای از آن، این ویتامین سلامت ریه ها، قلب و کلیه ها را
تحت کنترل نگه می دارد و نقش مهمی در تقویت عملکرد سلولی، رشد استخوان
و سیستم ایمنی بدن ایفا می کند.
ویتامین B
منابع اصلی ویتامین های B،گوشت و سایر محصولات
غیرسبزیجاتی هستند. سیب زمینی های شیرین حاوی مقدار کافی از این ویتامین نیز هستند. برگ های سیب زمینی شیرین حاوی
ویتامین B هستند و
می توانند در آماده سازی غذا مورد استفاده قرار گیرند.
سیب زمینی های شیرین،
سرشار از ویتامین B6 هستند
که برای مبارزه با افسردگی، آرتریت روماتوئید و غیره مورد
نیاز است. این ها همچنین غنی از پنتانوئیک اسید و بیوتین هستند
که برای تجزیه غذا و استفاده از آن برای رشد،
ضروی می باشند. اسید پنتانوئیک به تولید هورمون ها نیز
کمک می کند. این غده ها همچنین غنی از نیاسین -یک نوع ویتامین B- هستند
که کمبود آن می تواند باعث سوء هاضمه، زخم دهان، استفراغ و
غیره شود.
ویتامین C
یک ویتامین مهم دیگر یعنی ویتامین C در
مقدار کافی در سیب زمینی های شیرین وجود دارد. این ویتامین، خواص آنتی اکسیدانی نشان
می دهد و نقش مهمی در سنتز کلاژن ایفا
می کند. آن در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد و گونه های اکسیژن فعال از
بدن محافظت می نماید.
مطالعات نشان داده اند که
ویتامین C، خطر سکته قلبی را کاهش می دهد و
به افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند، کمک می نماید. علاوه بر این، برخی تحقیقات ادعا می کنند که
این ویتامین، احتمال سرطان دهان، روده بزرگ، ریه و پروستات را کاهش می دهد.
ویتامین E
سیب زمینی های شیرین حاوی
مقدار قابل توجهی ویتامین E هستند
که کمبود آن باعث اختلالات ژنتیکی، تعادل بد، ضعف
عضلانی و غیره می شود. آن برای مبارزه با پاتوژن هایی مانند
باکتری ها و ویروس ها ضروری است. آن، غشای سلولی را حفظ کرده و از
آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو جلوگیری می نماید.
این ویتامین در هنگامی که
از منابع طبیعی دریافت شود، خطر ابتلا به بیماری پارکینسون
را کاهش می دهد اما به شواهد بیشتری برای
اثبات آن نیاز است.
ویتامین K
این یک ویتامین محلول در چربی است
که عمدتا در مواد غذایی یافت می شود و در برخی بخش های بدن نیز وجود دارد.
ویتامین K، نقش مهمی در لخته شدن خون در بدن ایفا
می کند. آن همچنین برای تقویت سلامت استخوان سالمندان نیز
ضروری است. از آنجا که غده های سیب زمینی غنی از این ویتامین هستند، آنها می
توانند به سنتز پروتئین مربوط به هموستاز کمک
کنند.
سدیم
سدیم،
ماده ای است که در مقدار کم، مورد نیاز است. آن اساسا برای شل کردن و انقباض عضلات، حفظ
تعادل آب و مواد معدنی و برای هدایت تکانه عصبی مورد
نیاز است. اگر مقدار سدیم در بدن درست نباشد، می تواند باعث بروز مشکل شده و ممکن
است مضر باشد.
برای حفظ تعادل،
فرد باید غذاهای کم سدیم مصرف کند. از آنجا که سیب زمینی های شیرین حاوی یک مقدار
کافی از سدیم هستند، بیماری هایی که توسط سطوح پایین سدیم ایجاد
می شوند -مانند افت فشار خون وضعیتی- را
تحت کنترل نگه می دارند.
پتاسیم
پتاسیم به
وفور در سیب زمینی های شیرین یافت می شود و برای عملکرد مناسب اعصاب و عضلات ضروی
است.
یک سیب زمینی شیرین با
سایز متوسط حاوی 694 میلی گرم پتاسیم است که بالاترین میزان در بین همه مواد غذایی
می باشد. پتاسیم در هنگامی که از طریق رژیم غذایی مصرف شود، برای استخوان ها مفید بوده و
فشار خون را نیز تحت کنترل نگه می دارد.
آهن
بدن ما برای عملکرد درست
به برخی ریزمغذی ها نیاز دارد. یکی از آن ریزمغذی ها، آهن است
که برای رشد و نمو بدن و تولید هموگلوبین مورد
نیاز است.
آهن به مقدار کافی در سیب
زمینی های شیرین وجود دارد بنابراین مصرف سیب زمینی شیرین، کمبود آهن را کاهش می دهد.
منگنز
منگنز،
یک ماده معدنی حیاتی دیگر است که بدن ما نیاز دارد. سیب زمینی های شیرین، یک منبع
غنی از منگنز هستند.
مهم است که بدن مان، مقدار
مناسبی از منگنز داشته باشد چون کمبود آن می
تواند به ناباروری، ضعف، ناهنجاری های استخوان و غیره منجر
شود.
کلسیم
بدن ما به چند دلیل به کلسیم نیاز
دارد. کلسیم به لخته شدن خون کمک می کند، ضربان قلب را حفظ می نماید، به انبساط و
انقباض عضلات کمک می کند، هورمون ترشح می کند و دندان ها و استخوان ها راتقویت می
نماید.
سیب زمینی های شیرین، منبع خوبی
از کلسیم هستند و در نتیجه، می توانند مشکلات مروبط به کمبود کلسیم را از بین
ببرند.
مس
بدن ما به مس برای کمک به فرایند جذب آهن نیاز
دارد. آن همچنین در ترکیب با آهن برای تشکیل سلول های قرمز خون عمل
می کند.
سیب زمینی های شیرین به
مقدار کافی مس دارند و از این رو، مصرف آنها می تواند سلامت کلی بدن را
بهبود ببخشد.
روی
روی یک
از مواد مغذی حیاتی است که بدن ما نیاز دارد. کمبود این ماده معدنی می
تواند باعث افسردگی، بی اشتهایی، روان پریشی، اسهال و غیره شود.
سیب زمینی های شیرین، مقدار
متعادلی روی دارند و در نتیجه می توانند باعث تسکین این اختلالات شوند.
سایر اجزاء و
خواص سیب زمینی شیرین
آنتوسیانین
همانطور که در بسیاری از
مطالعات ثابت شده، سیب زمینی های شیرین بنفش رنگ با آنتوسیانین که در برابر سرطان روده بزرگ محافظت
فراهم می کند، غنی شده هستند.
ترکیبات بیواکتیو
برگ های سیب زمینی شیرین نیز
غنی از مواد مغذی بسیار و ترکیبات بیواکتیو هستند.
مصرف این برگ ها، نتایج مثبتی را در بیماری های قلبی عروقی، عملکرد
سیستم ایمنی بدن، آسیب رادیکال های آزاد و غیره نشان
داده است.
بتاکاروتن
بتاکاروتن در
این میوه، عمدتا مسئول حضور ویتامین A است و از
آنجا که سیب زمینی های شیرین با این ترکیب غنی شده هستند، آنها کمبود رتینول در کودکان را از
بین می برند. آن همچنین به بیماری های قلبی و سرطان ریه
کمک می کند.
اسید کلروژنیک
سیب زمینی های شیرین،
مقدار قابل توجهی اسید کلروژنیک نیز دارند و به همین
دلیل است که می توانند در سلامت بدن نقش
داشته باشند و از برخی بیماری های مزمن جلوگیری کنند.
علاوه بر این ها، ترکیباتی مانند
تیامین، ریبوفلاوین، سلنیوم و غیره در مقادیر کم وجود دارند.
سیب زمینی شیرین
یا سیب زمینی معمولی
همانطور که قبلا اشاره شد، سیب زمینی های شیرین با سیب
زمینی های معمولی متفاوت هستند اما سوال این است که کدام یک بهتر می باشد؟ اجازه
دهید نگاهی بیندازیم.
سیب زمینی های معمولی،
مواد مغذی کمتر (یعنی ویتامین ها و مواد معدنی) مانند ویتامین A و C، سدیم، پتاسیم و کلسیم
دارند. از سوی دیگر، ترکیبات متعددی در سیب زمینی های شیرین وجود
دارند که در نوع معمولی آن وجود ندارد.
سیب زمینی های شیرین،
شاخص قند خون پایینی نیز دارند که یک مزیت اضافه است. سیب زمینی های معمولی نیز
ارزش سیری و شاخص قند خون بالایی دارند که می تواند مضر بوده و باعث اثرات سوئی در
انسان ها شود.
بنابراین روشن است که ارزش
تغذیه ای سیب زمینی های شیرین، بالاتر است و از این رو، انتخاب سالم تری نسبت
به سیب زمینی های ساده هستند.
نکات
§
سیب زمین های شیرین باید در
محیطی با تهویه مناسب در دمای اتاق (65-60 درجه فارنهایت) نگهداری شوند و مطمئن
شوید که سیب زمینی های تمیز، خوش شکل و سفت را انتخاب می کنید.
§
اگر خودتان سیب زمینی های
شیرین را در خانه می کارید، از گیاه گواهی دار (تصدیق شده) استفاده کنید و برای
جلوگیری از بیماری ها، به موقع جای آن را تغییر دهید.
نتیجه
می توان نتیجه گرفت که سیب زمینی
های شیرین به علت حضور مواد مغذی بسیار، با وضعیت تغذیه ای خوب مرتبط هستند. جای
دادن آنها در رژیم غذایی تان عاقلانه است چون انتخاب سالم تری برای بدن تان می
باشند.
منبع:
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
توجه:فقط اعضای این وبلاگ میتوانند نظر خود را ارسال کنند.