۱۳۹۸ آذر ۱۵, جمعه

موسیقی و فواید آن


اگر یکی از آن دست افرادی هستید که دوست دارید به موسیقی گوش دهید، باید بدانید که این کار برایتان مزایای زیادی دارد.
چارلز داروین در یکی از متون خود اظهار داشت که: اگر می توانستم یک بار دیگر زندگی کنم، حتما خودم را ملزم می کردم تا بعضی از شعرها را بخوانم و حداقل یک بار در هر هفته به بعضی موزیک ها گوش کنم.
آلبرت اینشتین نیز بیان نمود که: اگر من یک فیزیکدان نبودم، احتمالا یک موسیقیدان می شدم.
جیمی هنریکس نیز موسیقی را دین خود نامید.
من همیشه با افرادی معاشرت داشته ام که می توانند بخوانند و گیتار بزنند. به عنوان یک دختر جوان، من همواره به طور مخفیانه در اتاق خوابم به موسیقی ها و ترانه های خوانندگان روز گوش فرا می دادم و درست همانند بسیاری از نوجوانان سرکش، هر وقت که مجبور بودم کاری انجام دهم، به موسیقی راک اند رول گوش می دادم و پس از گوش دادن به این موسیقی ها همیشه احساس عالی ای داشتم و حالا می فهمم چرا؟!
تحقیقات اخیر نشان داده اند که گوش دادن به موسیقی باعث بهبود سلامت ذهنی ما می شود و سلامت جسمی ما را به طرق شگفت انگیز و حیرت آوری ارتقا می دهد. اگر ما یک نت یا دو نت موسیقی را فرا بگیریم، این آموزش می تواند به افزایش هوش ما کمک کند و از ابتلا به الزایمر در سنین بالا جلوگیری نماید.
لذا من در این مقاله قصد دارم تا 15 مزیت علمی اثبات شده موسیقی را با شما در میان بگذارم.


1.   موسیقی شما را شادتر خواهد کرد.
من آواز نمی خوانم چون خوشحال هستم بلکه خوشحال هستم چون آواز می خوانمویلیام جیمز
تحقیقات اخیر نشان داده اند هنگامی که شما به موسیقی مورد علاقه خود گوش می دهید، مغزتان دوپامین بیشتری را آزاد می کند و دوپامین که یک انتقال دهنده عصبی است، احساس خوبی را در شما به وجود خواهد آورد.
والوری سلیم پور که یکی از دانشمندان عصب شناس دانشگاه مک گیل است، به هشت دوست دار موسیقی یک ماده رادیو اکتیو تزریق کرد که بعد از گوش دادن به موسیقی مورد علاقه شان به گیرنده های دوپامین متصل می شد. اسکن PET نشان داد که مقدار زیاد دوپامین آزاد شده از لحاظ بیولوژیکی موجب شد تا شرکت کنندگان احساساتی مانند شادی، هیجان و خوشحالی را از خود بروز دهند.
بنابراین دفعه بعدی که به تقویت احساسات خود نیاز داشتید، می توانید به مدت 15 دقیقه، به آهنگ های مورد علاقه خود گوش فرا دهید. این همان چیزی است که برای بالا بردن سطح احساسات طبیعیتان به آن نیاز دارید.
2.   موسیقی باعث افزایش کارایی شما در هنگام کار کردن می شود.
اگر مردم بخواهند چیزی از موزیک های من یاد بگیرند آن چیز این است که زمانی که شما برای انجام کاری تلاش می کنید و به عقب باز نمی گردید هر چیزی امکان پذیر خواهد بودامینم
مارسلو بیگیلیسی و همکارانش دریافتند که دونده هایی که به موسیقی انگیزشی سریع یا آهنگ های تند گوش می دهند، اولین 800 متر را سریع تر از دونده هایی که به موسیقی آرام گوش می دادند و یا به موسیقی گوش نمی دادند دویدند.
بنابراین اگر می خواهید کاری را انجام دهید، به آهنگ هایی گوش دهید که می توانند الهام بخش شما باشند.
3.   موسیقی می تواند باعث کاهش استرس و بهبود سلامت روانی شما شود.
من فکر می کنم موسیقی در خود یک عنصر شفابخش دارد. در واقع می توان آن را زبان بشریت دانست. این احساس، احساسی است که همه ما آن را لمس نموده ایم. مهم نیست که چه فرهنگی داشته باشیمبیلی جوئل
گوش دادن به موزیکی که از آن لذت ببرید سطح هورمون استرس کورتیزول را در بدن شما پایین می آورد و این امر می تواند بر استرس مزمن شما نیز تاثیر بگذارد.
این یکی از ویژگی های مهم موسیقی است؛ چرا که استرس مسئولیت ابتلا به 60 درصد از انواع بیماری ها و ناخوش احوالی های ما را بر عهده دارد. یکی از مطالعه های انجام شده در این خصوص نشان داد که اگر افراد از انواع سازها و ضرب ها استفاده کرده و در تولید یک قطعه موسیقی شرکت کنند، تاثیر آن بر سیستم ایمنی آنها بسیار بیشتر از گوش دادن صرف به موسیقی خواهد بود.
بنابراین برای حفظ آرامش خود در یک روز استرس زا، بهتر است رادیو را روشن کنید به آهنگ های مورد علاقتان گوش فرا دهید. مطمئن باشید که آواز خواندن همراه با رقص و پایکوبی در هنگام پخش آهنگ باعث کسب حداکثر بهره وری و کارایی خواهد شد.
4.   موسیقی به شما کمک می کند تا بهتر به خواب بروید.
موسیقی گرد و غبار را از زندگی روزمره ما پاک می کندبرهولد آورباخ
بیش از 30 درصد از آمریکایی ها از بی خوابی رنج می برند. یکی از مطالعات انجام شده در این خصوص نشان داد که دانش آموزانی که قبل از رفتن به رخت خواب به مدت 45 دقیقه به موسیقی آرامش بخش کلاسیک گوش می دادند، به طور قابل توجهی بهتر از دانشجویانی که به یک کتاب صوتی گوش می دادند یا هیچ کاری انجام نمی دادند به خواب می رفتند.
بنابراین اگر مشکل خواب دارید، سعی کنید اندکی قبل از خواب به موسیقی های باخ یا موتزارت گوش فرا دهید تا بتوانید خواب راحت تری داشته باشید.
5.   موسیقی باعث کاهش افسردگی می شود.
موسیقی پناهگاه من بود. من می توانم به فضای بین نت ها سفر کنم و به تنهایی ام باز گردممایا انجلو
بیش از 350 میلیون نفر در جهان از افسردگی رنج می برند. 90 درصد از آنها علاوه بر افسردگی، بی خوابی را هم تجربه می کنند. تحقیقات انجام شده در زمینه خواب نشان داده که علائم افسردگی در گروهی که قبل از خواب به موسیقی کلاسیک گوش می دهند، به طور قابل توجهی کاهش می یابد اما در دو گروه دیگر این امر مشاهده نشد.
مطالعه دیگری که در این زمینه در آلمان انجام شد نیز نشان داد که موسیقی بر حسب نوع موسیقی ای که به آن گوش می دهید می تواند برای بیماران مبتلا به علائم افسردگی مفید باشد. صداهای دلنشین و موسیقی کلاسیک، می تواند روحیه مردم را بالا برده، اما تکنو و متال های سنگین مردم را بیشتر افسرده خواهد کرد.
بنابراین دفعه بعدی که به تقویت احساسات خود نیاز داشتید، می توانید به مدت 15 دقیقه، به آهنگ های مورد علاقه خود گوش فرا دهید. این همه چیزی است که برای بالا بردن سطح احساسات طبیعیتان به آن نیاز دارید.
6.   موسیقی به شما کمک می کند تا کمتر غذا بخورید.
یک نوع ارتباط دوستانه بین موسیقی و غذا خوردن وجود داردتوماس هاردی
تحقیقات انجام شده در این خصوص در دانشگاه گرجستان نشان داد که استفاده از نور ملایم و موسیقی در هنگام غذا خوردن به مردم کمک می کند تا کالری کمتری مصرف کنند و بیشتر از وعده های غذایی خود لذت ببرند.
بنابراین اگر شما به دنبال راهی برای کاهش اشتهای خود هستید، دفعه بعدی که غذا می خورید، از چراغ های کم نور استفاده کنید و به موسیقی ملایم گوش فرا دهید تا کمتر غذا بخورید.
7.   موسیقی خلق و خوی شما را در هنگام رانندگی بهبود می بخشد.
چیزی که من دوست دارم این است که در خودروی خودم بنشینم و به موسیقی ملایم در زیر باران گوش فرا دهم. ترانه های بسیار زیادی وجود دارد که می توان آنها را در زیر باران خواندآلیسون کراوس
یکی از مطالعاتی که در این خصوص در هلند انجام شد نشان داد که گوش دادن به موسیقی می تواند تاثیر مثبتی بر روی خلق و خوی شما داشته باشد و این امر می تواند سبب شود که در هنگام گوش دادن به موسیقی، مطمئن تر رانندگی کنید.
بنابراین دفعه بعدی که در ترافیک گیر کردید و عصبانی شدید، برای بهبود خلق و خوی خود و آرام کردن خود به آهنگ های مورد علاقهتان گوش دهید. این امر به هیچ وجه بر روی عملکرد شما در هنگام رانندگی تاثیر بدی نخواهد داشت و حتی ممکن است به شما کمک کند تا بهتر رانندگی کنید.
8.   موسیقی یادگیری و حافظه را تقویت می کند.
موسیقی زبان حافظه استجودی پیکوت
محققان دریافتند که موسیقی می تواند به شما در یادگیری و به خاطر آوردن اطلاعات کمک کند اما این امر به میزان موسیقی ای که شما بدان گوش می دهید و اینکه آیا یک موسیقیدان هستید یا خیر بستگی دارد. در مطالعه ای که بر روی افراد ژاپنی ای که به موسیقی گوش می دادند انجام شد به نظر می رسید که گوش دادن به موسیقی بر رویشان تاثیر مثبت و انگیزشی ای دارد.
نتایج نشان داد که شرکت کنندگانی که موسیقیدانان بودند در هنگام پخش موسیقی های طبیعی احساس بهتری داشتند اما در هنگام پخش موسیقی های لذت بخش واقعا احساس خوبی را تجربه می کردند. از سوی دیگر، افراد غیر موسیقی دان با موسیقی های انگیزشی همه چیز را بهتر یاد می گرفتند اما در هنگام پخش موسیقی طبیعی احساس بهتری داشتند.
اگر این نتایج درست باشند در هنگام مطالعه برای آزمون بعدی خود بهتر است به موسیقی گوش فرا دهید.
9.   موسیقی قبل و بعد از عمل جراحی تاثیر آرامش بخشی دارد.
او که آواز می خواند نگرانی های خود را از سر بیرون خواهد کردمیگل د کارانتز
محققان دریافته اند که گوش دادن به موسیقی قبل از عمل جراحی می تواند، اضطراب را کاهش دهد. در واقع این کار می تواند حتی از مصرف مسکن های خوراکی نیز موثرتر باشد. داروهایی که اغلب برای آرام نمودن بیماران قبل از عمل جراحی استفاده می شوند، باعث بروز احساس خواب آلودگی در آنها شده و عوارض جانبی ای مانند سرفه و استفراغ را نیز به همراه دارند.
مطالعات دیگر نشان داده اند که گوش دادن به موسیقی در حالی که پس از انجام عمل جراحی قلب باز در حال استراحت در رخت خواب خود هستید، آرامش شما را افزایش خواهد داد.
در سراسر جهان، هر ساله بیش از 234 میلیون جراحی بزرگ انجام می شود. اگر شما یا کسی که می شناسید به تازگی یک جراحی بزرگ انجام داده، برای تسکین اضطراب او، بهتر است آهنگ های آرامش بخشی را برایش پخش نمایید. این امر ممکن است تاثیر بهتری داشته باشد و مطمئنا عوارض جانبی ناخوشایند آن کمتر از داروهای مورد استفاده خواهد بود.
10. موسیقی درد را کاهش می دهد.
یک نکته خوب در مورد موسیقی این است که، هنگامی که بدان گوش فرا می دهید، هیچ دردی را احساس نمی کنیدباب مارلی
تحقیقات انجام شده در دانشگاه درکسل فیلادلفیا نشان داد که موسیقی درمانی و موسیقی از پیش ضبط شده بیش از درمان های استاندارد در بیماران مبتلا به سرطان باعث کاهش درد می شود.
تحقیقات دیگر نشان داده اند که موسیقی می تواند درد را در بیماران تقلیل داده و میزان کارهای مراقبتی لازم از سالمندان را کاهش دهد، اما موسیقی های انتخابی به ترتیب باید کلاسیک، ملایم یا آهنگ های انتخابی بیمار باشند.
باب مارلی در این مورد درست گفته بود زیرا گوش دادن به موسیقی ای که دوست دارید درد را از شما دور خواهد کرد.
11. موسیقی به بیماران مبتلا به آلزایمر کمک می کند تا برخی چیزها را به یاد بیاورند.
گذشته، به هیچ وجه قابل بازیابی نیست، اما موسیقی می تواند هویت فراموش شده ات را به تو باز گرداندالیور ساک
یک سازمان غیر انتفاعی به نام موزیک و حافظه به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر و سایر اختلالات مرتبط با سن کمک می کند تا با گوش دادن به آهنگ های مورد علاقه شان برخی از چیزهای مربوط به گذشته را به یاد بیاورند. این هوشیاری اغلب موقتی است.
به عنوان مثال، پس از آنکه هنری به موسیقی مورد علاقه اش گوش داد، توانست کم کم آهنگ را با خودش زمزمه کند و از روی ویلچرش برای مدتی بلند شود و برخی از چیزهایی را که مربوط به گذشته اش بود به یاد آورد.
دکتر لورا مسکده، مدیر جراحی دانشگاه کالیفرنیا از دانشکده پزشکی ایروین، توضیح می دهد که این امر بدان دلیل است که موسیقی می تواند بر روی بسیاری از نقاط مغز تاثیر بگذارد و مسیرهایی را که هنوز هم سالم هستند تحریک نماید.
از هر سه سالمند یکی به دلیل ابتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل می میرد، بنابراین حتما شما کسی را می شناسید که به این بیماری مبتلا شده باشد. لذا برای برقراری ارتباط با عزیزانی که از زوال عقل رنج می برند، سعی کنید موسیقی مورد علاقه شان را پخش نمایید.
12. موسیقی حالات بیماران مبتلا به سکته مغزی را بهبود می بخشد.
من می دانم که چرا پرنده مانده در قفس آواز می خواندمایا انجلو
تحقیقات انجام شده در دانشگاه هلسینکی نشان داد که بیماران مبتلا به سکته مغزی که به مدت دو ساعت در روز به موزیک گوش می دادند، بهبود عملکرد شناختی بیشتری را نسبت به افرادی که به کتاب های صوتی گوش می دادند و یا به هیچ گونه موسیقی ای گوش نمی دادند تجربه کردند.
اکثر موسیقی ها شامل اشعاری هستند که با ترکیب موسیقی و صدا به تقویت حافظه شنوایی و کلامی بیماران کمک می کنند.
سکته مغزی یکی از 5 بیماری کشنده موجود در ایالات متحده است. اگر با فردی در ارتباط هستید که سکته مغزی داشته، تا جایی که می توانید آهنگ های مورد علاقه او را برایش پخش نمایید چرا که گوش دادن به این نوع موسیقی ها به طور قابل ملاحظه ای موجب احیای این گونه افراد می شود.
13. موسیقی باعث افزایش هوش کلامی می شود.
موسیقی روح کلمات موجود در ذهن استمدستر ماوس
پس از گذشت تنها یک ماه از آموزش درس های موسیقی (ریتم، آهنگ، ملودی و نت)، یکی از مطالعات انجام شده در دانشگاه یورک نشان داد که 90 درصد کودکان موجود در سنین بین 4 تا 6 سال، افزایش قابل توجهی را در هوش کلامی خود نشان دادند.
محقق این مطالعه، سیلواین مورنو بیان داشت که آموزش موسیقی دارای اثر انتقالی است و لذا این اثر توانایی کودکان را در درک کلمات و معنای آنها افزایش می دهد.
تحقیقات دیگر نشان دادند که زنان بالغ آموزش دیده در رشته موسیقی و کودکان آموزش دیده در این رشته نسبت به کسانی که چنین آموزش هایی را دریافت نکرده اند در آزمون های حافظه کلامی عملکرد بسیار بهتری دارند.
فرقی نمی کند که یک بزرگسال باشید یا یک کودک، اگر می خواهید مهارت های کلامی خود را تقویت کنید، سعی کنید درس های موسیقی را یاد بگیرید!
14. موسیقی، هوش و عملکرد علمی را افزایش می دهد.
موسیقی قادر است جهان را تغییر دهد، زیرا می تواند مردم را تغییر دهدبونو
تحقیقات نشان داده اند که آموختن درس های موسیقی می تواند عملکرد تحصیلی و هوش کودکان و نوجوان را افزایش دهد.
در یکی از مطالعات انجام شده در این خصوص، کودکان 6 ساله ای که به مدت 36 هفته در گروه های کوچک، به آموزش دروس موسیقی و یا آواز خواندن پرداخته بودند، سطح هوش و یادگیری بالاتری را از خود نشان دادند و نتایج IQ و آزمون های استاندارد آموزشی آنها نسبت به کودکانی که درس های درام را فرا گرفته بودند یا هیچ آموزش موسیقی را دریافت نکرده بودند بالاتر بود.
گروه آواز بهترین نتایج را کسب نمود لذا برای کمک به این کودکان در دستیابی به موفقیت تحصیلی، محققان آنها را تشویق نمودند تا همراه با ابزارالات موسیقی بخوانند و آهنگ بزنند.
15. موسیقی مغز شما را سالم نگه می دارد.
موسیقی روح واقعی زندگی است. ما غذا می خوریم تا هرگز گرسنه نشویم. پس باید آواز بخوانیم، تا بتوانیم زندگی کنیمیاسمینا خادرا
مطالعه ای که بر روی سالمندان ساکن یک خانه سالمندان انجام شد، نشان داد افرادی که دارای تجربه 10 ساله یا بیشتر در عرصه موسیقی بودند، در آزمون های شناختی نسبت به موزیسین هایی با یک تا 9 سال تجربه موسیقی، نتایج بالاتری را کسب نمودند؛ و افرادی که هیچ تجربه ای در زمینه موسیقی نداشتند کمترین امتیاز را به دست آوردند.
برندا هانا پلادی، پژوهشگر ارشد این مطالعه، می گوید: از آنجا که استفاده از یک آلت موسیقی به سال ها تمرین و یادگیری نیاز دارد، ممکن است باعث به وجود آمدن اتصالاتی در مغز شود که می تواند از کاهش هوش شناختی جلوگیری کند.
تاجر بزرگ، وان بوفت در سن 84 سالگی نواختن یوکه لیلی را فرا گرفت بنابراین هرگز برای فراگیری نحوه نواختن یک آلت موسیقی دیر نیست.
افلاطون گفت: "موسیقی و ریتم یکدیگر را در مکان های مخفی روح پیدا می کنند."
مهم نیست که شما جوان هستید یا سالمند، سالم یا بیمار، خوشحال یا غم انگیز، چرا که، موسیقی می تواند کیفیت زندگی شما را به طرق متعددی بهبود بخشد. در واقع موسیقی استرس و اضطراب شما را کاهش می دهد، خلق و خوی شما را بهبود می بخشد، سلامت شما را ارتقا می دهد و به شما کمک می کند تا بتوانید به نحو بهتری مطالعه کنید، درد خود را تسکین دهید و حتی هوشمندتر شوید.
تحقیقات جدید نشان داده اند که موسیقی می تواند احساسات بشری را بدون در نظر گرفتن زمینه های فرهنگی و قومی، متبلور نمایند.
بنابراین ما باید به درک شیوه هایی بپردازیم که از طریق آن این زبان جهانی می تواند به همگان سود برساند. بنابراین به منظور منتفع شدن از مزایای این هنر بی بدیل جهانی، بهتر است که در مراکز عمومی و مدارس و دانشگاه ها موسیقی نواخته شود چرا که موسیقی می تواند کارایی و عملکرد افراد را ارتقا دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.