۱۳۹۸ مهر ۹, سه‌شنبه

هفت دلیل خارش پایین ران


بررسی اجمالی
خارش می تواند ناراحت کننده، دردناک و عذاب آور باشد و اغلب هنگامی که قسمتی را که می خارد می خارانید، خراش های ایجاد شده باعث سوزش شدید پوست می شود. ممکن است مقاومت در برابر تمایل به خاراندن قسمت پایین ران دشوار باشد، اما این کار به کمتر شدن خارش ها تا زمانی که متوجه شوید علت خارش چیست کمک خواهد کرد.


چرا قسمت پایین ران شما می خارد؟
در اینجا هفت دلیل رایج برای ابتلا به خارش قسمت پایین ران ذکر خواهد شد
1.     درماتیت آلرژیک ناشی از تماس
اگر شما با مواد آلرژن یعنی مواد معمولی و بی ضرری که باعث بروز پاسخ ایمنی می شوند در تماس باشید، پوست شما می تواند دچار التهاب، تحریک و یا خارش شود. این واکنش ها که در پاسخ به ماده ی آلرژیک ایجاد می شوند درماتیت آلرژیک ناشی از تماس نامیده می شوند.
برخی مواردی که باعث ایجاد درماتیت آلرژیک ناشی از تماس می شوند به شرح زیر می باشند:
§         گیاهان
§         فلزات
§         صابون
§         لوازم آرایشی
§         عطرها
درمان: درمان اولیه جلوگیری از تماس با ماده ای است که باعث واکنش آلرژیک می شود. استفاده از مرطوب کننده ها در ناحیه التهابی و یا استفاده از داروهای ضد خارش بدون نسخه (OTC)، مانند لوسیون کالامین، می تواند میزان خارش را کاهش دهد.
2.     خشکی زدگی
خشکی زدگی نام دیگری برای پوست بسیار خشک است. این وضعیت اغلب با بثورات قابل توجه همراه نیست، اما اگر شروع به خارش دادن منطقه خشک شده کنید، ممکن است بثورات قرمز، خارش و سوزش ناشی از خراش ایجاد شود.
خشکی زدگی در افراد مسن و کسانی که پوستی خشک دارند رایج تر است. خارش می تواند به وسیله ی گرمای خشک خانه شما در زمستان یا یک حمام گرم بدتر شود.
درمان: استفاده از مرطوب کننده ها سه تا چهار بار در روز می تواند به کاهش خشکی و خارش پوست کمک کند. علاوه بر این توصیه می شود که ساعات حمام کردن خود را کاهش دهید و از آب گرم به جای آب داغ استفاده کنید.
3.     دیابت
خارش می تواند نشانه ای از دیابت باشد. خارش پوست می تواند ناشی از افزایش سطح قند خون در دوره های طولانی مدت باشد.
بعضی اوقات خارش پوست می تواند ناشی از عوارض دیابت، مانند گردش خون ضعیف، بیماری های کلیوی یا آسیب عصبی باشد.
درمان: دیابت باید توسط یک دکتر حازق درمان شودخارش پوست ناشی از دیابت را می توان با استفاده از یک صابون ملایم در هنگام حمام کردن تسکین داد و یا از یک مرطوب کننده ی خوب استفاده کرد.
4.     بیماری های غیر دیابتی
خارش قسمت پایین ران می تواند نشانه یا علامتی دال بر وجود بیماری هایی غیر از دیابت نیز باشد که از جمله ی این بیماری ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
§         هپاتیت
§         نارسایی کلیه
§         لنفوم
§         کم کاری تیروئید
§         پرکاری تیروئید
§         سندرم Sjögren
درمان: درمان مناسب خارش پا باید تحت نظر پزشک انجام شود. پزشک شما ممکن است توصیه های خاص موضعی و تغییرات شیوه زندگی را برای درمان خارش توصیه کند.
5.     نیش حشرات
حشراتی مانند کک ها می توانند منجر به ایجاد بثورات قرمز رنگ، کهیر و خارش شدید شوند. همچنین، نیش حشراتی از قبیل چیگرها نیز می تواند باعث خارش شود.
درمان: پس از تشخیص، پزشک ممکن است یک کرم هیدروکورتیزون یا کرم بی حسی موضعی را برای درمان توصیه کند.
اغلب، یک مرطوب کننده OTC خوب حاوی لاکتات، مندول یا فنول، باعث کاهش التهاب و خارش خواهد شد. علاوه بر این شما باید مطمئن شوید که منطقه زندگی تان آلوده نیست.
6.     بهداشت مناسب
اگر به طور مرتب و منظم حمام نکنید، خاک، عرق و سلول های پوستی مرده می تواند روی پاها ایجاد شود، این موارد باعث تحریک و خارش پوست شما خواهند شد. این امر می تواند از طریق گرما، هوای خشک و تماس با لباس تشدید شود.
درمان: حمام کردن یا دوش گرفتن منظم در آب گرم با صابون ملایم و پس از استفاده از مرطوب کننده، پوست را تمیز کرده و از خشک شدن آن جلوگیری می کند.
7.     اگزمای گر گرفتگی
در افراد مبتلا به اختلالات قاعده ای مثل وریدهای رحمی و یا ترومبوز سیاهرگی عمقی، اگزمای گر گرفتگی، ممکن است باعث ایجاد خارش، تورم، و بثورات قرمز رنگ در قسمت پایین ران ها شود.
درمان: علاوه بر درمان های اصولی، ممکن است پزشک شما بخواهد از کورتیکواستروئیدها برای مناطق آسیب دیده استفاده کند تا ناراحتی های شما را کاهش دهد و خارش پاهایتان را برطرف نماید. پزشک شما ممکن است استفاده از جوراب های زنانه فشرده را نیز توصیه کند.
چه هنگامی باید به پزشک مراجعه نمود؟
اگر از خود مراقبت می کنید، از برخی مرطوب کننده ها استفاده می نمایید و در عین حال چند هفته گذشته و خارش روی پاها بهبود نیافته، زمان آن است که توسط یک پزشک ویزیت شوید.
اگر خارش موجب ناراحتی زیادی می شود که بر توانایی خواب شما تاثیر می گذارد یا به زندگی روزمره تان آسیب می رساند بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید.
اگر دچار خارش با علائم دیگری مانند:
§         تب
§         تغییر در عادت های رودوی
§         تغییر در فرکانس ادرار
§         خستگی شدید
§         و کاهش وزن شدید
شدید بهتر است به پزشک خود مراجعه نمایید.
احتیاط های لازم
خارش پاهامی تواند یک توضیح ساده داشته باشد و می تواند به آسانی با مراقبت از خود، مانند استفاده از مرطوب کننده ها یا تنظیم عادات حمام، درمان شود.
از سوی دیگر خارش پاها ممکن است نشانه ای از یک بیماری جدی باشد، بنابراین اگر خارشتان غیرطبیعی است و یا با نشانه های دیگری همراه است، بهتر است که به پزشک خود مراجعه کنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.