۱۳۹۷ آذر ۲۸, چهارشنبه

با گل کلم کتلت مجلسی بپزید

با گل کلم کتلت مجلسی بپزید

طرز تهیه کوکو گل کلم , کوکو گل کلم , کوکوی گل کلم , کتلت گل کلم , kookoo gol kalam
کوکو گل کلمکوکو گل کلم یا کتلت گل کلم یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که می توانید آنرا در فصل پاییز و زمستان که گل کلم تازه در بازار موجود است تهیه کنید. این کوکوی خوشمزه طعم بسیار خاص و جدیدی دارد که توصیه می کنیم آنرا امتحان کنید.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کوکو گل کلم تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کوکوی گل کلم تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی کوکو گل کلم با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم کوکو گل کلم

  • گل کلم تازه ۲۰۰ گرم
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • سیب زمینی درشت ۲ عدد
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • پودر سوخاری به اندازه کافی
  • نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه کافی
دستور پخت

طرز تهیه کوکو گل کلم

ابتدا گل کلم را با دقت بشویید ، سپس با رنده ریز رنده کنید و داخل یک کاسه جادار و مناسب بریزید. در ادامه پیاز ها و سیب زمینی ها را پوست بگیرید و مانند گل کلم ها با رنده ریز رنده کنید و به کاسه حاوی گل کلم اضافه کنید.
مخلوط گل کلم ، سیب زمینی و پیاز را با دست به خوبی فشار دهید تا آب اضافی اش گرفته شود. در صورتی که آب اضافی مواد را نگیرید کوکوی شما در هنگام پخت از هم باز می شود. در ادامه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مایه کوکو اضافه کنید.
در مرحله بعدی تخم مرغ ها را در یک کاسه جداگانه بشکنید سپس به خوبی مخلوط کنید و به کاسه حاوی مایه کوکو اضافه کنید. پس از اینکه مایه کوکو به طور کامل آماده شد ، آرد سوخاری را در یک ظرف مناسب بریزید و جلوی دست خود قرار دهید.
در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد مقداری از مایه کوکو با دست بردارید و مانند فلافل به آن شکل دهید سپس در آرد سوخاری بغلتانید و در روغن بیندازید تا سرخ شود.
حرارت زیر تابه باید بسیار ملایم باشد تا کتلت ها مغز پخت شوند. پس از اینکه یک سمت کتلت سرخ شد آنرا برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. به همین ترتیب کتلت ها را سرخ کنید و به همراه خیار شور ، گوجه فرنگی و نان سرو کنید.

آموزش کامل تهیه کردن کالباس در منزل

آموزش کامل تهیه کردن کالباس در منزل

طرز تهیه کالباس خانگی , کالباس , کالباس خانگی تصویری , kalbas khanegi , ;hgfhs ohk'd
کالباس خانگیکالباس یکی از محبوب ترین مواد غذایی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. البته خیلی افراد به دلیل اینکه از طریقه تهیه آن مطمئن نیستند سعی می کنند کمتر سوسیس و کالباس مصرف کنند. با تهیه کالباس خانگی سالم با مرغ می توانید با اطمینان از این ماده غذایی استفاده کنید.
با تهیه کالباس مرغ خانگی می توانید غذاهای محبوبی مثل پیتزا مخلوط  ، اسنک کالباس ، ساندویچ کالباس و … را با سالم ترین مواد غذایی تهیه کنید. این کالباس سالم و خانگی را می توانید در فریزر به مدت طولانی نگهداری کنید.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای یک رول کوچک کالباس خانگی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کالباس خانگی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی کالباس خانگی با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای یک رول کوچک

مواد لازم کالباس خانگی

  • سینه مرغ کامل ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • قارچ بزرگ ۴ عدد
  • هویج متوسط ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ ۳ عدد
  • آرد گندم یک چهارم لیوان
  • نشاسته ذرت یک چهارم لیوان
  • روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
  • دارچین ، هل و جوز هندی به اندازه کافی
  • نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • آویشن ، پودر سیر و تخم گشنیز به اندازه کافی
دستور پخت

طرز تهیه کالباس خانگی

ابتدا استخوان های سینه مرغ را خارج کنید و آنرا بشویید سپس پوست سیرها را بگیرید. در ادامه سینه مرغ را به همراه سیر ها دو مرتبه چرخ کنید و داخل یک کاسه مناسب بریزید. در مرحله بعد تمام ادویه ها را آسیاب کنید و به کاسه اضافه کنید.
در مرحله بعد زرده تخم مرغ را به همراه نشاسته ذرت و روغن مایع به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه کنید. در این مرحله مواد موجود در کاسه را یک مرتبه دیگر چرخ کنید تا به طور کامل یکدست شوند و ادویه ها به خورد مایه کالباس بروند.
پس از اینکه مواد را چرخ کردید آرد را کم کم اضافه کنید و مایه کالباس را کمی ورز دهید. در مرحله بعدی هویج را آبپز کنید و به صورت حلقه ای یا نگینی ریز خرد کنید. قارچ را هم به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه هویج به مایه کالباس اضافه کنید.
در این مرحله اگر مایه کالباس شل بود کمی آرد اضافه کنید و ورز دهید تا خودش را بگیرد. پس از اینکه مایه کالباس آماده شد آنرا روی سلفون پهن کنید و مانند شکلات محکم بین سلفون بپچانید تا شکل رول به خود بگیرد.
پس از اینکه رول کالباس آماده شد چند دور دیگر سلفون دور آن بپیچید تا در زمان پخت ، آب به داخل سلفون نفوذ نکند. یک قابلمه بزرگ را از آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید ، اجازه دهید آب موجود در قابلمه به جوش بیاید سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید.
سپس رول کالباس را در یک ظرف فلزی کوچکتر قرار دهید و داخل آب جوش قرار دهید ( مانند روش بنماری ). کالباس باید به مدت یک ساعت در این حالت بماند تا به طور کامل بپزد. پس از اینکه کالباس آماده شد اجازه دهید خنک شود سپس آنرا در فریزر نگهداری کنید.

آموزش پخت دلمه مجلسی با برگ درخت انگور

آموزش پخت دلمه مجلسی با برگ درخت انگور

طرز تهیه دلمه برگ مو , دلمه برگ مو تبریزی , ngli fv' l, , dolmeh barge mo
دلمه برگ مودلمه برگ مو از مجلسی ترین و محبوب ترین دلمه های ایرانی محسوب می شود. جالب است بدانید که دلمه برگ مو علاوه بر اینکه به عنوان یک غذای کامل سرو می شود در بعضی مجالس به عنوان پیش غذا هم سرو می شود.
دلمه برگ مو در شهرهای مختلف کشورمان با روش های متفاوتی طبخ می شود. در برخی شهرها به غیر از مواد اصلی دلمه موادی مانند زرشک ، ماست و رب انار به آن اضافه می کنند. مثلا در این دستور به جای سرکه می توانید از رب انار هم استفاده کنید.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر دلمه برگ مو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری دلمه برگ مو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی دلمه برگ مو با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم دلمه برگ مو

  • برنج ۲ لیوان
  • پیاز ۱ عدد
  • لپه ۱۰۰ گرم
  • برگ مو به میزان کافی
  • سرکه ۴ قاشق غذاخوری
  • سبزی دلمه ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع به میزان کافی
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی
دستور پخت

طرز تهیه دلمه برگ مو

لپه را از دو ساعت قبل به همراه مقداری آب در یک کاسه بریزید و اجازه دهید به خوبی خیس بخورد. این کار باعث می شود علاوه بر اینکه نفخ لپه برطرف شود ، لپه زودتر بپزد. لپه را پس از خیساندن با مقداری آب و نمک در یک قابلمه کوچک بریزد تا بپزد.
در مرحله بعد برنج را خیس کنید و به صورت جداگانه به همراه مقداری آب و نمک داخل یک قابلمه بریزید و اجازه دهید بپزد. برنج را باید زمانی آبکشی کنید که دانه های برنج نرم شده باشند ولی مغز برنج هنوز سفت باشد. پس از آبکشی برنج را کنار بگذارید.
پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.
تفت دادن پیاز را ادامه دهید تا به خوبی با ادویه ها مخلوط شود. در ادامه گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود. پس از اینکه گوشت سرخ شد تابه را از روی حرارت بردارید.
سبزی دلمه را پس از شستشو به صورت ساطوری خرد کنید و پس از اینکه مخلوط گوشت و پیاز خنک شد به آن اضافه کنید. لپه را هم پس از اینکه پخت به همراه برنج به دیگر مواد اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
در مرحله بعدی یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخل آن بریزید. پس از اینکه آب به جوش آمد برگ های مو را به مدت سه دقیقه داخل آب جوش قرار دهید تا نرم شوند سپس خارج کنید و با آب ولرم آبکشی کنید.
برای پیچاندن دلمه مقداری از مایه دلمه وسط برگ مو قرار دهید و لبه های برگ مو را مانند بقچه برگردانید تا دلمه به طور کامل بسته شود. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و با مقداری روغن آنرا چرب کنید سپس دلمه ها را با دقت داخل قابلمه بچینید.
دلمه ها را باید به صورتی داخل قابلمه بچینید که باز نشوند. پس از اینکه تمام دلمه ها را پیچیدید دو لیوان آب به همراه مقداری روغن مایع و سرکه داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب موجود در قابلمه سریع به جوش بیاید.
سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا دلمه ها با حرارت ملایم مغز پخت شوند. توجه داشته باشید که باید آب موجود در قابلمه به طور کامل تبخیر شود و دلمه ها در پایان بدون آب سرو شوند. پس از اینکه دلمه ها آماده شدند آنها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و سرو کنید.

۱۳۹۷ آذر ۲۷, سه‌شنبه

طرز تهیه یک حلیم خوشمزه با بادمجان و گوشت

طرز تهیه یک حلیم خوشمزه با بادمجان و گوشت

طرز تهیه حلیم بادمجان باد عدس , حلیم بادمجان با گوشت , حلیم بادمجان بدون گوشت , halim bademjan , pgdl fhnl hk
حلیم بادمجانحلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است با بادمجان تهیه می شود. حلیم بادمجان دستور پخت های مختلفی دارد و در شهرهای مختلف کشورمان با مواد متفاوتی تهیه می شود.
دلیل اینکه نام این غذا را حلیم بادمجان گذاشته اند این است که پس از آماده شدن شباهت زیادی به حلیم گندم دارد. حلیم بادمجان یک غذای کامل است ، اما در مهمانی های خود می توانید آنرا مانند کشک و بادمجان به عنوان پیش غذا هم سرو کنید.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر حلیم بادمجان تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری حلیم بادمجان تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی حلیم بادمجان با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم حلیم بادمجان

  • بادمجان ۳۰۰ گرم
  • سیر ۴ حبه
  • برنج ۱۰۰ گرم
  • عدس ۵۰ گرم
  • پیاز ۳ عدد
  • کشک ۱۰۰ گرم
  • گوشت سردست ۳۰۰ گرم
  • نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
دستور پخت

طرز تهیه حلیم بادمجان

ابتدا یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شود.
پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و مجددا تفت دهید تا پیاز با ادویه ها یکدست شود. در مرحله بعد گوشت را بشویید ، سپس به قابلمه اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به طور کامل بپزد. توجه داشته باشید که برای تهیه حلیم بادمجان باید از گوشت یکدست و لخم مانند گوشت سردست و فیله استفاده کنید.
نکته مهم دیگر در این مرحله این است باید مقداری آب داخل قابلمه بریزید که پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت حدود یک لیوان آب گوشت داخل قابلمه باقی بماند. اینکار باعث می شود در وسط پخت مجبور نشوید آب اضافه کنید که روی طعم غذا تاثیر منفی بگذارد.
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت آنرا از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کنید ، سپس مجددا به قابلمه اضافه کنید. در مرحله بعدی بادمجان ها را پوست بگیرید و با روغن تفت دهید تا سرخ شوند سپس به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.
در مرحله بعدی برنج را به همراه عدس در یک قابلمه مناسب بریزید و مقداری آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا برنج و عدس به طور کامل بپزند. در همین حین دو پیاز باقیمانده ، سیرها و نعناع خشک را به صورت جداگانه با روغن تفت دهید.
پس از آماده شدن نعناع داغ ، سیر داغ و پیاز داغ نصف آنها را داخل قابلمه بریزید و نصف دیگرشان را برای تزیین حلیم بادمجان نگه دارید. در مرحله بعدی پس از اینکه برنج و عدس پختند آنها را بکوبید و به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.
حرارت زیر قابلمه را کم کنید و مداوم مواد را هم بزنید تا بادمجان کاملا له شود. پس  از اینکه حلیم بادمجان به روغن افتاد و تقریبا آماده شد کشک را اضافه کنید و با دیگر مواد مخلوط کنید. پس از ده دقیقه غذا آماده سرو است.

۱۳۹۷ آذر ۲۶, دوشنبه

طرز تهیه یک دسر قدیمی ایرانی با آرد سفید

طرز تهیه یک دسر قدیمی ایرانی با آرد سفید

طرز تهیه حلوا , حلوا , حلوای گندم , حلوای ساده و مجلسی , حلوای تیره و روشن , halva , pg,h
حلواحلوا یکی از قدیمی ترین و پر طرفدارترین دسرهای سنتی ایران است. البته به مرور زمان دیگر از حلوا به عنوان دسر یا غذا استفاده نمی شود و حلوای گندم بیشتر برای مراسم های مذهبی مثل مراسم ختم مورد استفاده قرار می گیرد.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر حلوا تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری حلوا تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی حلوا با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم حلوا

  • آرد سفید ۲ لیوان
  • شکر ۱ لیوان
  • پودر هل مقدار کمی
  • روغن مایع دو سوم لیوان
  • گلاب ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
دستور پختبرای تهیه شربت حلوا ابتدا یک قابلمه کوچک روی حرارت قرار دهید سپس ۲ لیوان آب داخل آن بریزید. در ادامه گلاب را به همراه شکر و پودر هل به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا شکر به طور کامل درون آب حل شود.
پس از اینکه شکر حل شد زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید و با دیگر مواد مخلوط کنید. پس از اینکه شربت آماده شد آنرا روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید چون زمانی که می خواهید آنرا به آرد اضافه کنید باید داغ باشد.
در مرحله بعدی آرد را دو مرتبه الک کنید تا کاملا صاف و یکدست شود سپس یک ظرف مناسب روی حرارت قرار دهید و روغن مایع را داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن مایع داغ شد حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید تا روغن داغ بماند.
در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و آرد را به آن اضافه کنید. آرد را تفت دهید تا تغییر رنگ دهید و رنگش کمی مایل به کرمی شود. توجه داشته باشید که این مرحله خیلی مهم است چون اگر از آرد غافل شوید سریع ته می گیرد.
اگر آرد بسوزد طعم حلوای شما خراب می شود. پس از اینکه رنگ آرد تغییر کرد روغن را به صورت داغ به آرد اضافه کنید و خوب تفت دهید تا روغن و آرد کاملا یکدست شوند. حرارت زیر تابه را کم کنید و شربت را کم کم به حلوا اضافه کنید.
مواد را با قاشق خوب مخلوط کنید تا حلوا حالت خمیری به خود بگیرد. پس از اینکه حلوا روغن انداخت و آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرتان بکشید. برای تزیین حلوا می توانید از خلال پسته ، خلال بادام و پودر نارگیل استفاده کنید.

۱۳۹۷ آذر ۲۵, یکشنبه

یک غذای خوشمزه و مجلسی با سبزیجات معطر

یک غذای خوشمزه و مجلسی با سبزیجات معطر

طرز تهیه کوکو سبزی , کوکو سبزی , کوکوی سبزی , kookoo sabzi
کوکو سبزیکوکوی سبزی یکی از محبوب ترین و پر طرفدارترین کوکوهای ایرانی است. این کوکوی خوشمزه همانطور که از نامش مشخص است از سبزیجات معطر تهیه می شود که در برخی شهرها مثل شهرهای شمالی کشور برای تهیه آن از سبزیجات محلی هم استفاده می شود.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کوکوی سبزی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کوکو سبزی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی کوکوی سبزی با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم کوکو سبزی

  • سبزی کوکویی ۵۰۰ گرم
  • تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد
  • گردو ۲ قاشق غذاخوری
  • زرشک ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به میزان لازم
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت

طرز تهیه کوکو سبزی

ابتدا سبزی کوکویی را بشویید سپس آنرا آبکشی کنید و اجازه دهید آب اضافی اش برود. در ادامه سبزی را به صورت ساطوری ریز خرد کنید. در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید.
اجازه دهید روغن کمی داغ شود سپس سبزی کوکویی را که به صورت ساطوری خرد کرده بودید به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبزی سرخ شود. میزان سرخ کردن سبزی به خودتان بستگی دارد و می توانید آنرا فقط کمی تفت دهید تا آب سبزیجات تبخیر شود.
در این مرحله هر چقدر سبزی را بیشتر تفت بدهید در پایان پخت ، کوکو سبزی شما رنگش تیره تر خواهد شد. پس از اینکه سبزی را به میزان دلخواه تفت دادید آنرا از تابه خارج کنید و کنار بگذارید تا دمای سبزی پایین بیاید و کمی خنک شود.
در مرحله بعدی یک کاسه مناسب انتخاب کنید و تخم مرغ ها را در کاسه بشکنید ، در ادامه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغ ها اضافه کنید و تخم مرغ ها را خوب مخلوط کنید تا با ادویه ها کاملا یکدست شوند.
کوکو سبزی به صورت ساده حاوی زرشک و گردو نیست ولی اگر می خواهید یک کوکو سبزی مجلسی و خاص تهیه کنید حتما گردو و زرشک را اضافه کنید. مغز گردوها را خرد کنید و به همراه زرشک به تخم مرغ ها اضافه کنید.
پس از اینکه سبزی کوکویی خنک شد آنرا به تخم مرغ ها اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. پس از اینکه مایه کوکو سبزی آماده شد باید آنرا سرخ کنید ، برای این منظور یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید.
مقداری روغن مایع داخل تابه بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود سپس مایه کوکو سبزی را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق آنرا صاف کنید به صورتی که در تمام قسمت های تابه با ضخامت یکسان و یک اندازه پخش شود.
اجازه دهید قسمت زیرین کوکو سبزی سرخ شود سپس آنرا به ۴ قسمت تقسیم کنید و به آرامی برگردانید. پس از اینکه سمت دیگر کوکو سرخ شد آنرا در ظرف مورد نظرتان بکشید و به همراه خیارشور ، گوجه فرنگی و نان سرو کنید.

۱۳۹۷ آذر ۲۴, شنبه

با نخود یک غذای محلی خوشمزه درست کنید

با نخود یک غذای محلی خوشمزه درست کنید

طرز تهیه فلافل , فلافل جنوبی , فلافل با سیب زمینی , فلافل اهوازی , felafel , tghtg
فلافلفلافل یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار جنوب کشورمان است که به دلیل طعم بسیار خوبش در تمام کشور فراگیر شده است. البته اصالت فلافل متعلق به کشورهای عربی می باشد و یکی از غذاهای پر مصرف در این کشورها می باشد.
این غذای خوشمزه با روش های مختلفی طبخ می شود ، در برخی مناطق فلافل را با گوشت چرخ کرده طبخ می کنند. دلیل محبوبیت فلافل این است که خیلی فوری آماده می شود و نسبت به غذاهای دیگر قیمت بسیار مناسبی دارد.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر فلافل تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری فلافل تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی فلافل با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم فلافل

  • سیر ۴ حبه
  • نخود ۳۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • جعفری ۱۰۰ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • زیره ۱ قاشق چایخوری
  • تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
  • آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن سرخ کردنی به اندازه کافی
  • نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
دستور پخت

طرز تهیه فلافل

توجه داشته باشید که اگر می خواهید فلافل شما مانند فلافل بیرون شود حتما باید نخود را مدت زیادی بخیسانید تا کاملا نرم شده و نفخش برطرف شود. برای این منظور نخود را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یک ظرف آب بخیسانید.
در صورتی که امکانش هست چند بار آب نخودها را تعویض کنید. پس از اینکه نخودها به خوبی خیس خوردند آنها را به همراه سیر و پیاز دو مرتبه چرخ کنید. پس از اینکه نخود را به همراه سیر و پیاز چرخ کردید ، مواد را داخل یک کاسه مناسب بریزید.
در ادامه جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و به همراه تخم مرغ به کاسه حاوی نخود چرخ شده اضافه کنید. در مرحله بعدی آرد نخودچی را کم کم به مواد اضافه کنید تا مایه فلافل خودش را بگیرد. در آخرین مرحله باید طعم دهنده ها را اضافه کنید.
برای این منظور تخم گشنیز را به همراه زیره آسیاب کنید تا کاملا پودر شوند سپس به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید. اگر می خواهید فلافل شما به سبک جنوبی ها تند باشد می توانید مقداری فلفل قرمز تند هم اضافه کنید.
مواد را خوب زیر و رو کنید تا کاملا مخلوط شوند و ادویه ها به تمام نقاط مایه فلافل برسند. پس از اینکه مایه فلافل آماده شد یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت قرار دهید و به مقدار مناسب روغن مایع داخل آن بریزید.
توجه داشته باشید که باید به قدری روغن مایع داخل ظرف شیر داغ کن بریزید که فلافل ها پس از افتادن در آن به صورت شناور در روغن سرخ شوند. پس از اینکه روغن داغ شد از مایه فلافل قالب بزنید و داخل روغن بیندازید.
اگر قالب مخصوص فلافل ندارید می توانید با دست این کار را انجام دهید. باید مقداری از مایه فلافل ببردارید و مانند یک کوفته کوچک به آن شکل دهید. در پایان آنرا مانند کوکو سیب زمین کمی تخت کنید و داخل روغن بیندازید.
توجه داشته باشید که نباید بیش از حد ظرفیت ظرف فلافل داخل آن بیندازید زیرا اینکار باعث می شود فلافل ها به هم بچسبند. نکته مهم دیگر این است که حرارت زیر ظرف باید خیلی ملایم باشد تا فلافل ها به طور کامل مغز پخت شوند.
به همین ترتیب تمام فلافل ها ها سرخ کنید و داخل یک توری فلزی بریزید تا روغن اضافی شان خارج شود. پس از اینکه فلافل ها به طور کامل آماده شدند آنها را به همراه گوجه فرنگی ، خیارشور ، سیب زمینی سرخ کرده و نان سرو کنید.